Energetic

home_massage_offer_1Punctul energetic este o zona restransa din tegument si tesutul muscular, aflat pe asa-numitele meridiane (zone) energetice longitudinale, care traverseaza intregul corp, incepand de la picioare, trunchi, continuand prin maini si terminandu-se in crestetul capului.
Stimularea acestor puncte energetice determina raspuns local si in alte parti ale corpului. Un punct energetic din partea dorsala a spatelui, de exemplu, poate reduce durerea din gat. Gatul poate actiona ca punct energetic satelit pentru durerile de cap (cefalee).
Masajul punctelor energetice este special conceput pentru a atenua sursele de durere, prin cicluri repetate de presiune asupra punctelor energetice (executata manual sau cu diverse dispozitive) si eliberare de sub presiune.
Masajul se executa de multe ori in combinatie cu alte procedee terapeutice (de exemplu, electroacupunctura sau laser-terapie).
In acest tip de masaj pacientul participa activ, prin respiratie controlata, profunda, precum si prin identificarea locatiei exacte a punctelor generatoare de disconfort.
Rezultatele si beneficiile masajului in puncte energetice apar in urma eliberarii si disparitiei contracturilor musculare, care atenueaza astfel durerea.
Puteti experimenta o scadere semnificativa a durerii dupa numai o sesiune de tratament. Terapia prin masaj in punctele energetice poate ajuta la gestionarea durerii si eliberarea de stres in cazul leziunilor cronice.
Meridianele energetice reprezinta interfata intre corpul fizic si corpul eteric. Corpul eteric “modelat” prin interventia terapeutului, la randul sau devine matricea modelatoare a corpului fizic.